Gault&Millau Jamsessies tijdens Gastvrij Rotterdam 2024

2 sep 2024

De Gault&Millau Jamsessies keren dit jaar weer terug op Gastrvij Rotterdam in hal 4 naast de Netwerklounge. Voor de derde keer kunnen bezoekers gedurende de drie beursdagen van Gastvrij Rotterdam in een sfeervolle pop-up keuken meekijken én proeven. Ook is er dit jaar weer een prachtige line-up aan topchefs en restaurants! Iedere beursdag, om 12:00 en 15:00 uur, vinden de Gault&Millau Jamsessies plaats. Als horecaprofessional mag je dit niet missen!

Aanwezige restaurants en chefs bij Gastvrij Rotterdam 2024
Deze restaurants en chefs zijn aanwezig bij de 11 editie van Gastvrij Rotterdam van 23 t/m 25 september 2024:
Maandag 23 september

Vista 15|20, Henrie van der Heijden
Chef Henrie van der Heijden start op maandag 23 september om 12:00 uur met Restobar Vista. Geopend op 15 juli 2024, is dit het tweede restaurant van Ingrid en Henrie van der Heijden, dat ook eigenaar is van restaurant Vista in Willemstad. Gasten tafelen er met een uniek uitzicht over het water van de Nieuwe Maas, de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Voor hun tweede Vista kozen zij voor de formule van een restobar: een à la carte-kaart met hoogwaardige bites en gerechten in een ongedwongen sfeer en met aandacht voor goede wijnen. Chef Henrie van der Heijden biedt zowel een kaart als diverse menu’s en een speciaal menu opgebouwd rond exclusieve seizoensproducten. Zin voor smaakversmelting en ambachtelijk werk proeven we in terrine van hoender waarin Spaanse ham en eendenlever voor rijk genuanceerde smaken zorgen.

Ster 14|20, Terry Priem
Om 15:00 uur zal chef Terry Priem met STER starten. STER is de artiestennaam van graffitikunstenaar en chef Terry Priem. We vinden hem op de kop van de Honingerdijk in het bekende pand dat als restaurant Fred al de nodige culinaire meters geeft gemaakt. Terry Priem zorgt met veel schwung voor klassieke en eigenzinnige creaties die hun doel niet missen. Jung Hwan Groenendaal is een vriendelijke en enthousiaste sommelier. Hij weet waarover hij het heeft en zorgt voor boeiende wijnen in het glas. De sfeer is opgewekt en relaxed, helemaal passend bij dit concept.

Dinsdag 24 september

Restaurant Fred 17,5|20, Fred Mustert
Als eerste jamsessie op de tweede beursdag staat chef Fred Mustert met Restaurant Fred op het programma vanaf 12:00 uur. De keuken van Fred is klassiek op Franse basis maar zeer persoonlijk met een verpletterende elegantie en mooie verfijning. Fred Mustert voert zowel diverse menu’s als à la carte. Het serviceteam onder leiding van Axel Rosier is opgeruimd, ingetogen vrolijk en heeft voor iedereen passende aandacht. Fred is een droomlocatie aan de Boompjes en staat garant voor gemoedelijke culinaire verwennerij.

Tres 16|20, Michael van der Kroft
Aansluitend om 15:00 start chef Michael van der Kroft met Restaurant Tres. In een gewelfde kelder onder het gerenoveerde Entrepotgebouw aan de luxueuze jachthaven worden we opgenomen in het verhaal van chef Michael van der Kroft en gastvrouw-sommelier Emy Koster. Chef, souschef en gastvrouw zorgen bij elk bordje en elk drankje voor een aangename en persoonlijke toelichting, wat voor nog meer betrokkenheid zorgt. In een mooie open kast onder de trap zien we weckpotten, waar talloze ingrediënten soms maandenlang hun smaak vergaren. Tijd speelt immers in deze keuken een belangrijke rol als smaakfactor. Het menu met ongeveer 18 gerechten wisselt met de seizoenen: in de herfst wild, in de winter vis, in de lente lam en in de zomer groenten.

Woensdag 25 september

Villa La Ruche 15,5|20, Marko Karelse

Op de laatste beursdag start om 12:00 uur Villa La Ruche met chef Marko Karelse bij de Gault&Millau Jamsessies. Bij Villa la Ruche eten we in een ongedwongen setting heerlijke gerechten van chef-eigenaar Marko Karelse. De bediening is in de kundige handen van Gerrit de Koe en samen zorgen ze voor een goede harmonie tussen wijn en spijs. De keuken is Frans geïnspireerd en door het gehele menu heen zijn frisse zuren verwerkt die het seizoensmenu zeer licht houden. De gehele diner ervaring is de moeite waard om even te stoppen in Voorburg.

In de Keuken van Floris 14|20, Floris Versluijs

Als laatste jamsessie, start Floris Versluijs om 15:00 uur met In de Keuken van Flors. Floris doet de dingen graag op zijn eigen manier. Gasten die naar zijn keuken komen, verzamelen tegelijk, eten en drinken hetzelfde en eindigen ook gezamenlijk het diner. Het concept is wat dwingend maar wie zich ervoor open stelt, krijgt bijzondere hapjes en gerechten voorgeschoteld. Bij elk gerecht wordt door sommelier Joey Slappendel een bijpassende champagne of glas zelfgemaakt sap geschonken. Een bijzonder adres waar we de Kralingse avond in alle rust zien vallen.

Zowel bezoekers van Gastvrij Rotterdam en gasten van partners en de beursorganisatie kunnen deelnemen aan de jamsessies. Om de beursvloer te bezoeken heb je een toegangsbewijs nodig voor Gastvrij Rotterdam. Registreer nu voor een toegangsbewijs!

Wil je weten wat er naast de Gault&Millau Jamsessies nog meer te beleven is op Gastvrij Rotterdam? Ontdek dan hier binnenkort het volledige programma.
 

Meer Nieuws

In Memoriam Toine Hermsen *1954 - ✝︎2024

4 sep 2024

100Chefs by Gault&Millau 2024

2 sep 2024

Uniek 6-hands dinner tijdens Gastvrij Rotterdam 2024

2 sep 2024