Chef Hiroaki Yamamoto en partner, gastvrouw en sommelier Yuko maken van een diner bijna een sacraal feest. Soms krijgen Japanse restaurants een devoot karakter en voel en proef je de onderscheidende toewijding in het bord. Met zo'n gevoel van verwondering stappen we buiten. De chef onderhoudt op een avond maximaal twaalf gasten en werkt telkens slechts twee avonden na elkaar om zich geconcentreerd volledig te kunnen geven en alles rustig te kunnen voorbereiden. Deze intimistische zaak met lange toog en open keuken heeft een hoog shokunin gehalte wat we in het vaste meergangenmenu zowel in de hartige koude en warme bereidingen als in zoete gerechten zien en proeven. Nigiri sushi van tonijn is hier een sensuele beleving zoals het moet zijn maar nog maar zelden wordt ervaren. Tempura van kreeft is vetvrij, knapperig en extreem sappig. Kip, hert en wagyu krijgen op de binchotan zeer zorgvuldig een sublieme textuur mee. Dit is een grootse tafel die een verhoging met een punt en drie koksmutsen waard is.