Back to search results

Pure C
1820

Wat een plezier om chef Syrco Bakker te zien evolueren. In het totaal vernieuwde restaurant heeft hij culinair gesproken veel ballast over boord gegooid in zijn permanente zoektocht om de essentie van de verfijnde keuken te doorgronden. Moeilijk om aan te geven wat ons het meest trof. Een poging. Gepekelde schelvis brengt hij als sandwich gevuld met foie gras met daarbij een salade van rode kool en daarover geschaafde witte truffel. Minimalistisch en ontroerend mooi is een perfecte bereiding van kreeftenstaart met alleen een diepe jus als garnituur. Daarna een gerecht met typische Indonesische-Zeeuwse signatuur: een subtiele nasi geserveerd met Zeeuwse schelpen en zalige sambal. Menapisch varken gerijpt in zeewier komt rosé getrancheerd op het bord met een salsa verrijkt met kokkels, gesneden mesheften en mosterdzaadjes. Polderhaas op karkas gegaard krijgt een perfecte textuur mee en met truffel, gebakken witlof en aardpeer een verfijnd, rustieke garnituur. Friandises van uitzonderlijk allooi zorgen ervoor dat de aandacht aan tafel niet verzwakt. Heerlijke wafeltjes gevuld met hazelnoot en citroentijm naast een compositie van bloedzuring met chocolade en rode biet. En een lauwwarm appeltaartje to die for waarmee hij tot aan het einde zijn gasten blijft prikkelen. Syrco Bakker heeft zelf de gave van de eeuwige nieuwsgierigheid. In het leven zijn er geen barrières, enkel lessen. Geen angst om te falen en de moed om vragen te stellen, zijn de basis om te blijven evolueren en groeien. Deze chef, die vroeger kookte met een hoge spektakelwaarde en weleens wilde imponeren, heeft rust gevonden in zijn aanpak en is daardoor boven zichzelf uitgegroeid. Zijn vorming en evolutie is deels te danken aan de harde leerschool van zijn mentor die altijd brutaal eerlijk was, maar steeds is blijven geloven in zijn ontwapenende nieuwsgierigheid. Nu is Syrco, naast chef, zelf mentor en dat bevalt hem wel. Zijn keuken is gedurfd, creatief en ambitieus. Als onze Chef van het Jaar 2022 hoort Syrco Bakker terecht thuis in de hoogste regionen van de Nederlandse gastronomie.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00-21:00
Donderdag 12:00-21:00
Vrijdag 12:00-21:00
Zaterdag 12:00-21:00
Zondag 12:00-21:00

Team

Gilo de Cooman Maître
Syrco Bakker Chef
Tim Theuns Sommelier

Awards

  • Chef van het Jaar 2022

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

De Kromme Watergang

1820

Inter Scaldes

19,520

Meliefste

1720