Back to search results

Meliefste
1720

Mocht er een categorie zoals ‘merroir’ chefs bestaan dan konden we Thijs Meliefste daar vlot in onderbrengen. Zijn verbondenheid met Zeeland en vooral wat de waterrijke omgeving aldaar aan specifieke ingrediënten voortbrengt, is meer dan gemiddeld. Zo brengt hij op een doordacht gekozen locatie een heel eigen keuken met een dubbel resultaat. Een pure culinaire beleving koppelt hij immers als ambassadeur van wat de Zeeuwse regio aan lekkers te bieden heeft. Net aangekomen in de jachthaven van Wolphaartsdijk worden we al meteen met onderscheidende hapjes in de eigen wereld van Meliefste ondergedompeld met onder meer een zeer luchtige bisque van strandkrabben.  Om daarna meteen nog een versnelling hoger te schakelen met een bereiding van kokkel, scheermes en kingfish en daarbij dilleolie en ceviche van lavas en mooi bijpassende zilte groentjes. Marien lekkers markeert het repertoire van deze chef. Maar dat belet hem niet om ingrediënten uit de polders mee in zijn oeuvre vakkundig te integreren. Zo combineert hij het zacht lamsvlees met aangenaam plakkerige jus van gepofte knoflook met lamsoor en monniksbaard en krokantje van polenta met daarop morielje gevuld met kippenfarce. Onze Jonge Topchef van 2020 blijft hoge ogen gooien. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00-13:00 — 18:30-19:30
Donderdag 12:00-13:00 — 18:30-19:30
Vrijdag 12:00-13:00 — 18:30-19:30
Zaterdag 12:00-13:00 — 18:30-19:30
Zondag Gesloten

Awards

  • Jonge Chef van het Jaar 2020

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

De Kromme Watergang

1820

Pure C

1820

Codium

1620