Back to search results

Flore
1720

Ook restaurants van statige luxehotels zoals De L’Europe evolueren met de tijd mee en kiezen in de slipstream van trendzetters voor een passend maatschappelijk correct culinair narratief. ‘Conscious Fine Dining’ verwoordt begrippen als lokaal, kleinschalig, seizoensgebonden, traceerbaar, duurzaam en eigen foeragering. Chef Bas Van Kranen geeft dit gedachtegoed nog een heel eigen stempel door zuivelproducten uit zijn repertoire te bannen en groenten – vandaar de restaurantnaam – een primaire plaats te geven in al zijn gerechten. In een fermentatielaboratorium krijgen allerlei sappen smaak en vorm, en worden groenten ingemaakt. In deze voornamelijk plantaardige aanpak is er nog wel plaats voor wild, gevogelte en vis. Zo hebben we een mooie herinnering aan een kwartel die in zijn geheel op karkas gegaard werd en aan tafel gepresenteerd werd. En daarna mooi ontbeend met fijne wortelbereiding, duindoornbes en jus van de beentjes op het bord verscheen. Vooraf proefden we onder meer van een aparte combinatie rond witte bonen, hazelnoten en peer met daarna zacht gegaarde zeekat afgewerkt met dauwbraam en dulse wier. Sommelier Naduah Bronsveld zorgde voor passende wijnpairings bij deze heel eigen keukenaanpak. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten — 18:30-22:30
Donderdag Gesloten — 18:30-22:30
Vrijdag 12:00-14:30 — 18:30-22:30
Zaterdag 12:00-14:30 — 18:30-22:30
Zondag Gesloten

Team

Bas van Kranen
Wouter Denessen

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

212

17,520

Vinkeles

17,520

Le Restaurant

1720