Back to search results

De Librije
19,520

Wat eens een gevangenis was, is sinds meerdere jaren een waarachtig Rijk der Zinnen, waar Thérèse en Jonnie Boer en hun toegewijde brigade je urenlang prettig geboeid houden. Het geheel is in de Librije meer dan de som der delen. We starten met een verbluffende bereiding van Noordzeegarnaal en met foie gras gevulde spruit. Een schijnbaar onmogelijke combinatie die toch tot een goed einde komt, waarbij vooral het smeuïge van de foie gras de garnaal extra benadrukt. Een langoustine wordt zeer kort gegaard en gecombineerd met een heerlijke wortel waar garam masala voor pit zorgt en passievrucht alles extra spannend en fris maakt. Koningsvis komt als shabu shabu verrijkt met groente en evoceert zo probleemloos deze Japanse klassieker die in het land van de rijzende zon meestal met vlees geserveerd wordt. Een waar signatuurgerecht is de snoekbaars met appelstroop, deze versie exemplarisch verfrist met riesling. De rode draad in de gerechten is meestal een lokaal ingrediënten of product. Reegeit is één van de favorieten van het huis en wordt gecombineerd met prei en zwarte peper, net voldoende om dit miskend product boven zichzelf te laten uitstijgen. Kalfszwezerik wordt een Indische delicatesse, omwille van een weeral schijnbaar eenvoudige combi met ananas en pinda. Ondertussen staren we, bijna met jaloezie naar de borden van onze tafelgenoot die voor het groentemenu ging. Een kaastrolley met enkel inheemse kazen maakt duidelijk dat in Nederland prachtig ambachtelijk vakwerk wordt geleverd. Het dessert is dan weer een interpretatie van de rijsttafel. Exotische toetsen zorgen voor veel diversiteit en illustreren het verleden van de Nederlandse mondiale specerijenhandel. De Librije is en blijft schijnbaar probleemloos een der allerbeste culinaire ambassadeurs van Nederland. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten — 19:00-19:45
Donderdag 12:00-12:45 — 19:00-19:45
Vrijdag 12:00-12:45 — 19:00-19:45
Zaterdag 12:00-12:45 — 19:00-19:45
Zondag Gesloten

Team

Jonnie Boer Chef, Eigenaar
Nelson Tanate Chef
Thérèse Boer Eigenaar, Manager

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

De Lindenhof

1820

De Groene Lantaarn

1820

't Nonnetje

1820