Back to search results

De Leuf
1720

Bestemmingsrestaurants behoren tot een bijzondere categorie. Ze onderscheiden zich door hun aparte locatie, hun heel eigen culinair narratief en een bijzondere sfeer die vaak bepaald wordt door de genoemde elementen. De indrukwekkende vakwerkboerderij uit 1769 in Ubachsberg die als restaurant De Leuf sinds het einde van de jaren tachtig een nieuwe functie heeft, behoort tot dit genre. Chef Robin van de Bunt zet daar met veel bravoure het levenswerk van zijn vader Paul zaliger verder. Hoewel hij nog erg jong is, heeft hij er al een bewogen verleden opzitten, een verleden dat hij duidelijk een plaats heeft gegeven. Een lange reis door Azië en Australië hebben hem professioneel sterker gemaakt en hem geïnspireerd tot een repertoire waarbij hij westerse en oosterse ingrediënten eigentijds verweeft. Zo krijgt een in oorsprong klassieke steak tartaar een geslaagde smaaklift met onder meer wasabi en ponzu waarbij de traditionele upgrade met kaviaar het geheel een extra elegante toets geeft. Sappige zeeduivel wint aan finesse en spanning door het gebruik van katsuobushi. Met een chawanmushi van coquille, yuzu en Japanse ui als hapje vooraf toont de chef naast zin voor dosering evenzeer de gave om met deze typisch Japanse techniek een perfect resultaat neer te zetten. Zijn leergierigheid en zin om al reizend te leren heeft hij duidelijk van geen vreemde. Robin groeide op in het restaurant van zijn ouders en was toen veel in de keuken te vinden, eerst meer om kattenkwaad uit te halen dan te helpen, maar nu is hij er klaar voor. Hij heeft een persoonlijke stijl te pakken, modern Frans met een serieuze Aziatische twist en gaat ervoor. Onze Jonge Topchef van het Jaar 2022 is Robin van de Bunt. Precies tien jaar nadat zijn betreurde vader door Gault&Millau in 2012 als Chef van het Jaar werd erkend.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten — 18:00-20:00
Woensdag Gesloten
Donderdag 12:00-13:00 — 18:00-20:00
Vrijdag 12:00-13:00 — 18:30-20:00
Zaterdag 12:00-13:00 — 18:30-20:00
Zondag Gesloten

Team

Franc Michielsen Maître
Michelle van de Bunt Sommelier
Robin van de Bunt Chef
Sandra van de Bunt Eigenaar
Thijs Gerards Sous-Chef

Awards

  • Jonge Chef van het Jaar 2022

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Brut 172

17,520

Sabero

17,520

Atelier

1620