Choux
1620

Choux vinden we bij het IJ in een indrukwekkend pand. Wat op het bord komt, is echter nog meer impressionant. De door groenten gedreven keuken van chef Merijn van Berlo tast elke keer nieuwe grenzen af. Denk aan coquilles met crème van pompoen en gedroogde coquille met XO, bergamot en dasi van Bretonse kelp. Of aan in gerookte boter gepocheerde zeeduivel met pickle van daslookkappers en dillezaad, crème van Roscoff ui en saus van gefermenteerde witte asperges en daslook.  Zijn inzichten en gedrevenheid maken iets los en verdienen een hogere quotering. Merijn van Berlo eren we graag eveneens als Groenterestaurant van het Jaar 2022. Hij gaat immers met groenten all the way waardoor zijn gerechten een hoog en complex niveau halen. Groenten zorgen ervoor dat zelfs de grootste carnivoor zijn vlees in Choux niet zal missen. De chef experimenteert met groenten en kruiden en allerhande groen. Hij probeert het uiterste uit de plantte halen door bijvoorbeeld minder bekende delen ervan op een creatieve manier te gebruiken. Zo geniet je van echte creaties waarin groenten de hoofdrol spelen. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 18:00-22:00
Woensdag 18:00-22:00
Donderdag 18:00-22:00
Vrijdag 18:00-22:00
Zaterdag 18:00-22:00
Zondag Gesloten

Team

Figo van Onna Sommelier, Eigenaar
Merijn van Berlo Chef, Eigenaar

Awards

  • Groenterestaurant van het Jaar 2022

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Graphite by Peter Gast

1620

BAK

1620

Bolenius

1620