Ciel Bleu
1920

Alles is in Ciel Bleu, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura, op hoog niveau. De ruimte straalt een chique, serene rust uit. Alles is even mooi en zit netjes op zijn plaats. Het welkom is warm en uitnodigend en er staat een macht aan medewerkers klaar om voor een fijne avond te zorgen. De service loopt onberispelijk op rolletjes met prima timings waarbij het indekken geruisloos verloopt en dat alles met een goed, ontzorgend gevoel voor de gast. Geroosterde langoustine met gepekelde wortel, limequat en saus op basis van de koppen van de langoustines laat de meesterlijke hand van chef Arjan Speelman zien. De langoustine is fraai van structuur, mals en heeft een mooi krokant laagje op de bovenkant. De wortel in diverse vormen heeft een zoete toets en die contrasteert met de stevige saus en het zuurtje van de limequat. Zeebaars met szechuanpeper, artisjokken, cecina, crème van citroen en artisjokken overtuigt door perfecte baktijd en het evenwichtig en harmonieus gebruik van garnituren en zalvende saus waarbij alles in elkaar vervloeit. Eerste nagerecht rond tropisch fruit met ijs van kokos en coulis van passievrucht is qua smaak en textuur een echt meesterwerkje. Daarna zorgt madeleine van pastinaak naast een prachtig gelaagde groene appel met whisky, krokant van pecannoot en honingijs als slot voor een memorabel moment.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi 18:30-20:00
Mercredi 18:30-20:00
Jeudi 18:30-20:00
Vendredi 18:30-20:00
Samedi 18:30-20:00
Dimanche Fermé

Équipe

Arjan Speelman Chef
Francesco Simonelli Maître
Niccolò Benigni Sommelier
Noël Vanwittenbergh Sommelier

Prix

  • Chef de l'Année 2019
  • Sommelier de l'Année 2014
  • Hôte de l'Année 2011

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

Spectrum

18,520

212

18,520

Vermeer

1820