Vinkeles
17,520

Verwacht bij restaurant Vinkeles geen spectaculaire smaakexplosies of gewaagde combinaties. Chef Jurgen van der Zalm gaat voor een moderne klassieke Franse keuken en voert die veilige missie perfect uit. Hij beheerst zijn cuissons tot in de details en zijn smaken zijn puur en genuanceerd. Ook niet onbelangrijk. We voelen ons meteen thuis in het sfeervolle, gesofisticeerde donkere interieur en vergeten de drukte van de historische Amsterdamse binnenstad. Het bijzondere pand aan de Keizersgracht legt daarvoor de basis met verschillende ruimtes waardoor een intimistische sfeer ontstaat die door de gemoedelijke bediening nog versterkt wordt. Zin voor productpuurheid, balans en frisheid kenmerken de gerechten. In die zin eveneens een voortreffelijke amuse rond royaal gebruikte foreleitjes die rokerige paling bedekt op een ragfijne tartelette. Kreeft brengt de chef zacht en sappig en krijgt met garnituur van nashipeer een fris accent waarbij bisque intens smaakt zonder zwaar te zijn. Verleidelijk tot verslavend is een compositie rond aardpeer, royaal geserveerde witte truffel, Parmezaanse kaas met perfect gegaarde eidooier die alle ingrediënten harmonieus in elkaar laat vloeien. Met bereiding van bijzonder sappig Anjouduif serveert de chef een kleurrijk gestileerd plaatje op het bord. Daarbij zorgen onder meer kers, rode ui en zeldzame Peruaanse 100% Cusco Chuncho chocolade en sublieme saus voor een fijn sublimerend smaakeffect. Treffende zin voor smaakversmelting proeven we tot slot ook in het nagerecht met ijs van amandel en honing waarbij accenten van bergamot en kaffir voor een frisse balans zorgen. Deze verfijnde keuken op basis van hoogwaardige ingrediënten won nog aan intensiteit en spanning met een prettigere beleving als resultaat. Daar hoort een hogere quotering bij. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 19:00-22:00
Wednesday 19:00-22:00
Thursday 19:00-22:00
Friday 19:00-22:00
Saturday 19:00-22:00
Sunday Closed

Team

Jurgen van der Zalm Chef
Natasja Noorlander Maître, Sommelier

Awards

  • Host of the Year 2017

Our partners

Also recommended Restaurants

RIJKS®

1720

Flore

17,520

Taiko

1720