Sabero
17,520

Sabero Roermond opende in 2018 als opvolger van toprestaurant Boreas in Heeze. In 2023 liep het huurcontract in Roermond af, waarna Nico en Sonja Boreas besloten om hun eigen woning in Leende prachtig te verbouwen en daar nog drie dagen per week thuis voor gasten te koken. De verhuizing van Sabero naar Leende pakte goed uit. In een intiem, gezellig huiskamerrestaurant brengt Nico Boreas zijn herkenbare, zeer verfijnde keuken. Een serie geweldige amuses met moderne balans vormen de aftrap waaronder een zeebaars-tartaar lichtzuur ceviche gegaard in leche de tigre en verrijkt met wat curry en avocado. Ook een heel klein schijnbaar simpel uiensoepje, met amandel, Parmezaanse kaas en zoethout is een schot in de roos. Net als verse zachte marshmallow van soja met gember, rettich en eigen furikake kruiden. Gelaagd en geslaagd is een compositie van noordzeekrab, komkommer en ganzenlever bij een basis van kokos en tom kha. Sashimi van Balfegó tonijn komt met zee-egel, ponzu, geroosterd gamtae zeewier en dotjes passievrucht. Klassiek tussengerecht van verse morieljes gevuld met pastinaak, schuim van geroosterde hazelnoot en wat sherry toont het van oorsprong Franse vakmanschap van deze topchef. Dat gegeven proeven we eveneens in perfect bereide kalfshaas en daarbij een Koreaans bereide galbi van shortrib van kalf. Garnituur van koningszwam, shiitake en geroosterd jong preitje maakt het bordtafereeltje evenwichtig compleet. Klassieke Franse en eigentijdse bereidingstechnieken gracieus combineren met internationale smaakmakers is nog steeds tekenend voor het zeer aangenaam en intens spannend keukenrepertoire van Sabero. Dat gedachtegoed en die expertise zaten duidelijk samen mee in de verhuiswagen.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday Closed — 18:00-21:00
Friday Closed — 18:00-21:00
Saturday 12:00-16:00 — 18:30-21:00
Sunday Closed

Team

Nico Boreas
Sonja Boreas

Our partners

Also recommended Restaurants

De Treeswijkhoeve

17,520

Zarzo

1720

De Nieuwe Winkel

1720