Tijdens onze lunch keken wij uit over de rivier de Vecht; een prachtig uitzicht vanuit een statig pand. Maar zodra de uitzonderlijke gerechten van chef Wilco Berends op tafel komen, gaat alle aandacht weg van de ambiance. Berends kookt klassiek met mondiale ingrediënten. Alle gerechten zijn technisch zeer goed uitgevoerd. We genieten bovendien van mooie en krachtige smaken. Het is moeilijk kiezen wat ons nu het meest kon bekoren. We noemen bijvoorbeeld de schol met boemboe-balisaus en gyoza-garnaal, en het perfect gebakken scholletje met een volle en rijke saus als toppers. De absolute nummer 1 van de middag was echter de kraakverse coquille met een complexe olie van vadouvan en zure karnemelk. Mooie contrasten. Behalve de prachtige gerechten willen we ook de bediening noemen: zeer gastvrij en met ruime kennis van zaken onder leiding van gastvrouw Caroline Berends. De Nederlanden biedt topkwaliteit op een fraaie locatie. Maak vooral een mooie fiets- of wandeltocht hierheen, meanderend langs de Vecht. Je kunt hier zelfs aanleggen met de boot of overnachten in één van de mooie suites met uitzicht op de Vecht. Het maakt ook eigenlijk niet uit hoe je hier komt, je gaat altijd tevreden weg.