Back to search results

Bij Jef
17,520

Op het prachtige Texel is Bij Jef niet meer weg te denken als ambassadeur van de kwalitatieve producten die dit eiland en de zee errond te bieden hebben. Veel gasten gaan naar Texel speciaal om er te dineren en te genieten van het eilandgevoel. Het menu is dan ook een ode aan de Waddenzee en aan Texel. De rauwe bereiding van scheermessen is één der lekkerste die we ooit proefden en biedt een mooie intro tot een sferificatie van oester van het wad, waar gember, bleekselderij en Hollandse sla het nodige contrast biedt. Heel puur en een uitstekende combo is de noordzeekrab met limoen en wasabi. Dit gerecht heeft een evenwicht dat herinnert aan de Japanse keuken. Een hoogtepunt en eveneens een van de signatuurgerechten is een samengaan van kokkels van het wad en vang van het Texels lam. Geserveerd in sap van gepofte knolselderij zodat het geheel een beetje aan een Aziatische noedelsoep van hoog niveau doet denken. Jef bewijst zijn vakgebied door een werkelijk sublieme cuisson van kabeljauw te combineren met zeewier en kruidenvinaigrette. Een lepeltje kaviaar maakt het gerecht af. Dan een rijke en diepe bereiding van Texels lam, lang en traag gegaard maar met een heel krokante huid. Texel op zijn best op dit bord. De selectie lokale harde kazen achteraf is gewoon een must. Jef is baas in de keuken maar zijn partner en gastvrouw Nadine schittert in de zaal. Ze beheerst de zaal met heel veel elegantie, stijl, klasse en vakkennis. Ze ontvangt haar gasten recht uit het hart en laat iedereen zich onmiddellijk thuis voelen op Texel. Hoe prettig is het om iemand aan het werk te zien die alles onder controle heeft. De perfecte maître die alles gezien heeft en zelf nog de rust heeft om de gasten net dat beetje meer te geven zodat ze zich gewoonweg bijzonder voelen. Zo’n combinatie van vakkennis, gedrevenheid en passie is zeldzaam. Ze is een inspiratiebron voor jonge mensen die zich in gastheerschap willen onderscheiden. Nadine Mögling is dan ook onze Gastvrouw van het Jaar 2022!

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 18:30-21:00
Thursday 18:30-21:00
Friday 18:30-21:00
Saturday 18:30-21:00
Sunday 18:30-21:00

Team

Jeff Schuur Chef, Owner
Nadine Mögling Maître, Sommelier, Owner

Awards

  • Hostess of the Year 2022

Our partners

Similar Restaurants

Merlet

17,520

Vinkeles

17,520

Taiko

1720