Sergio Herman opent Blueness in Cadzand

Aug 3, 2018

Naast de strandhut in Zoutelande - die we zelf nog niet gevonden hebben - heeft de provincie Zeeland met Blueness in Cadzand er een nieuwe, bijzondere bestemming bij.

Blueness werd al lang door Sergio Herman aangekondigd en opent zaterdag 4 augustus als hybride cocktail-, food- en sakébar in het Strandhotel hartje Cadzand. Dat imposant hotel op de Boulevard de Wielingen onderging met een nieuwbouw een indrukwekkende transformatie en opende eind juli de deuren. Het bestaande, oude hotelgedeelte wordt momenteel overigens volledig gerenoveerd en de façade wordt aangepast aan die van de nieuwbouw.

Diep in de buik van het nieuwe hotelgedeelte vind je achter een typische Japanse entree voorzien van halflange gordijntjes een uitermate comfortabele en serene bar met hoge plafonds en rondom rond op balkonhoogte extra zitjes en een ruimte waar men privé kan dineren. Merkwaardig maar totaal niet storend is de afwezigheid van buitenzicht. De warme kleuren en het gedoseerd gebruik van natuurlijke materialen nemen dat ogenschijnlijk euvel wellicht weg. Wie overigens met zicht op zee wil tafelen, heeft Pure C in hetzelfde hotel als meer uitgebreid alternatief.

In Blueness serveert Sergio Herman met zijn team hapjes en gerechten die voornamelijk Japanse geïnspireerd zij zoals ‘Ibérico tonkatsu’ of ‘crispy misokip’. Waar in zijn tot nu toe bekend signatuur vooral genuanceerde zuren als smaakaanjagers voor reliëf en spanning zorgen, zijn het diverse tonen umami die als rode draad het Blueness repertoire vorm geven. Aparte cocktails profileren naast een uitgebreide keuze aan ambachtelijke saké en een bijzondere collectie madera deze nieuwe bar met de verfijnde en eigenzinnige culinaire visie van Sergio Herman als één van de bijzonderste aanmeerpunten langs de Noordzeekust. Blueness is alle dagen van 11 tot 01.00 open.

More News

Nierstichting ambassadeur Tim Golsteijn met 'Minder zout, meer smaak' campagne

Mar 25, 2024

Nierstichting ambassadeur Adrian Zarzo met 'Minder zout, meer smaak' campagne

Feb 20, 2024

Lancering nieuwe portretten van New Chefs on the Block

Feb 6, 2024